ירוקים קונים בכל מחיר

למה עלים ירוקים?  – שיהיה לבריאות

ירקות עליים ירוקים הם בעלי מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים וכימיקלים הנלחמים במחלות. הם עשירים בסיבים, אשר מסייעים בתהליך העיכול ושומרים עליכם מלאים, כך שהם גם עוזרים לירידה במשקל. הסיבים מאטים את ספיגתן של פחמימות ובכך מסייעים לשלוט על רמת הסוכר בדם. עלים ירוקים תורמים גם למראה השיער והעור ושומרים על מראה צעיר ורענן.

עלים ירוקים כגון כרוב וקייל עשירים בסידן, מה שמבטיח שיניים ועצמות חזקות. נוגדי חמצון כמו ויטמין C, לוטאין וזיקסאנטין המצויים בירוקים, מפחיתים את הסיכון לסבול מקטרקט ומניוון שרירים. ויטמין C גם מפחית את הסיכון לחלות בדלקת מפרקים ולשבור עצמות.

מחווה לאדמה מספקת פירות וירקות אורגניים בנקודות חלוקה רבות  במשגב ובגליל המערבי, או לחלופין רכשו סל אורגני עד הבית עם מגוון תוצרת משובחת ישירות מהחקלאי ובמחירים נוחים. לפרטים: פנו אלינו

למה דווקא ירוק?

צבע ירוק תמיד מזכיר לנו בריאות ולא סתם בוחרות חברות המציעות תרופות, כושר ומזון בריא, בלוגו בצבע ירוק. האם אי פעם תהיתם "מהיכן הירוק נובע?" ובכן, מדובר בפיגמנט טבעי בשם "כלורופיל", המעניק את הגוון הירוק לירקות שאתם אוכלים.

כדי לשלב את העלים הירוקים בתזונה היום יומית שלכם, יש מגוון מתכונים אליהם ניתן להוסיף עלים וירקות ירוקים. לפניכם רשימה של עלים ירוקים בריאים וכיצד ניתן לשלב אותם במאכלים שונים:

  • תרד – ירק בריא מאוד שהולך נהדר בפשטידות רבות. ניתן להוסיף את התרד גם לקציצות, סלטים, בורקסים ומאפים ואפילו לאורז.
  • קייל – לעלי הקייל יש מוניטין מאוד מכובד בעולם הירקות. ניתן להוסיף את הקייל לסלטים, מאפים, מרקים ואפילו לפיצה.
  • כרוב – את הכרוב כמעט כולם מכירים ואוהבים. אפשר להכין סלט כרוב, כרוב ממולא בכל טוב, מוקפץ אסייתי ועוד.
  • חסה – את החסה רצוי לא לבשל ולאכול חיה, לכן היא מתאימה במיוחד בסלטים, אך היא גם תוספת נהדרת בתוך טורטיות והמבורגרים.
  • רוקט – גם את הרוקט מומלץ לאכול כאשר הוא חי וטרי בסלט עשיר ומתובל היטב.

 

למה כל כך הרבה ריסוס?

למי שלא ידע, ירקות עליים הם הירקות עם הכי הרבה חומרי הדברה. העלים (קייל ותרד במיוחד) מרוססים בכבדות היות והם צומחים על הקרקע, היכן שהם חשופים במיוחד למזיקים שונים, ולכן החקלאים נוהגים לרסס אותם יותר מכל ירק אחר. בנוסף, העלים הירקות עדינים מאוד, מה שהופך אותם למועמדים מצוינים לארוחת הצהריים של חרק רעב וכדי לא להוריד את סיכויי המכירה שלהם, מכסים אותם בחומרי הדברה.

סיבה נוספת לריסוס הרב היא כשרות: כדי שירק מסוים ייחשב לכשר בעיני דתיים מחמירים, יש לרסס אותו בכבדות, על מנת להדביר את כל החרקים אשר עלולים לפגוע בכשרותו. על כן לא מומלץ לרכוש ירקות עליים בכשרות מחמירה.

 

היכן מומלץ לרכוש עלים ירוקים?

התשובה המיידית היא כמובן: ירקות אורגניים ופירות אורגניים >> חקלאות אורגנית >> שוק אורגני.

קניית ירקות אורגניים מהחקלאי היא הדרך הטובה ביותר לרכוש ירקות טבעיים ללא ריסוס. המחיר יהיה נוח, מפני שאתם קונים ללא "תיווך" ואתם זוכים לפגוש את האדם שמגדל את האוכל שלכם – בונוס נוסף. חקלאות אורגנית ידועה במוצרים ירוקים, בריאים, נטולי ריסוס ונטולי התערבות הנדסה גנטית – אם אתם מחפשים את הבריא ביותר, אתם מחפשים אורגני.

אם אין באפשרותכם לרכוש ישירות מהחקלאי, אין סיבה לדאגה. קיימים מגוון עסקים שישמחו לספק לכם פירות וירקות אורגניים עד הבית. חשוב לוודא כי העסק שמספק לכם סל ירקות אורגני עד הבית, אכן עובד עם מוצרים אורגניים וחקלאים אמינים, כדי שלא תשלמו יותר בלי לקבל את התמורה הרצויה.

כדי לשמור על העלים הירוקים שלכם במצב טוב לאורך זמן, היות והם נוטים להתקלקל ומהר, מומלץ לשטוף אותם היטב, לייבש אותם בעזרת מייבש עלים מיוחד ולהניח את העלים בקופסה גדולה, עם הפרדה של מגבת נייר בין כל עלה. לאחר מכן יש להכניס את הקופסה למקרר. עלים מסוימים, כגון קייל, תרד ורוקט, אף ניתנים להקפאה.